Renault v Česku zlevnil Megane E-Tech o skoro čtvrt milionu. Má přitom žádanou výbavu už ve standardu

22

Pro '23

Foto: Renault

Francouzský elektromobil má ve standardu nově také tepelné čerpadlo. S cenou pod milion korun je teď mnohem konkurenceschopnější.

Renault v Česku zlevnil elektromobil Megane E-Tech. Ještě v zářijovém ceníku byste našli dvě verze modelu Techno a Iconic s cenami 1.205.000 Kč a 1.280.000 Kč. Nyní je tu nový ceník, který stejné verze sráží na 990.000 Kč a 1.065.000 Kč. Navíc nebudete o nic ochuzení, stále se jedná o verze EV60 s výkonem 220 koní dojezdem 450 km na jedno nabití díky 60kWh baterii.

V základní výbavě se navíc nově objevilo tepelné čerpadlo, za které se dříve připlácelo 25.000 Kč a u elektromobilů je velmi oblíbené. Celkově jde tedy o úsporu 240.000 Kč u obou verzí. Nestává se moc často, aby nějaké auto zlevnilo o čtvrt milionu, ale pravdou je, že Megane to potřeboval, konkurence ho cenou již podstřelila. Třeba Volkswagen ID.3 začíná pod milionem korun, Citroën Ë-C4 taktéž. Megane začínal pod milionem korun zkraje produkce se slabším motorem, ale ten už v nabídce není.

Připomeňme, že ve standardu najdete prvky jako hands-free kartu, zadní parkovací kameru, adaptivní tempomat, 20palcová kola, LED světlomety, bezdrátové nabíjení mobilního telefonu nebo dvouzónovou automatickou klimatizaci. Vyšší výbava Iconic přidává třeba kožené čalounění riviera, vyhřívaná přední sedadla, přední a boční parkovací senzory nebo prémiový audiosystém Harman Kardon.

 

zdroj: autorevue.cz

Sdílet:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest