Tesla chce zdeptat konkurenci. Model Y v Německu zlevňuje o téměř 150 tisíc

17

Led '24

Tesla Model Y (2023) v nejdražším provedení Midnight Cherry Red | foto: Tesla

Již několikrát jsme si všimli, že od začátku roku došlo na německém trhu ke snížení cen řady elektromobilů. Stejná situace teď nastává u populární Tesly Model Y, která je teď v Německu opět o něco levnější, a tedy pro zákazníky o něco atraktivnější.

Zákazníci teď u Modelu Y ušetří tisíce eur

Americký výrobce zatím nechce snižovat cenu aktualizovaného Modelu 3 (2024), ale Tesla Model Y aktuálně začíná na ceně 42 990 eur. Snížila se také cena verze Long Range a výkonný Model Y Performance nyní začíná na ceně 55 990 eur. Jak se tedy změnily německé ceny Modelu Y?

  • Cena Modelu Y se zadním pohonem se snížila ze 44 890 eur na 42 990 eur
  • Tesla Model Y Long Range snížila cenu z 54 990 eur na 49 990 eur
  • Tesla Model Y Performance zlevnila ze 60 990 eur na 55 990 eur

I když se nedá mluvit o plné výši ekologického bonusu, na který byli Němci zvyklí v minulých letech, přesto jde o významné snížení ceny. Zdá se tedy, že Tesla před svou ziskovou marží upřednostňuje objem prodaných vozů. Z pohledu nabízených funkcí, velikosti a dojezdu se tím pádem Tesla Model Y stává ve své třídě jasným doporučením, pokud se její majitel dokáže sžít s některými nevýhodami. Nemůžeme se proto divit, že se v Německu jedná o nejprodávanější elektromobil.

Tesla Model Y vévodí celosvětovým prodejům

Tesla Model Y se nestala jenom nejprodávanějším elektromobilem loňského roku na světě, ale také nejprodávanějším elektromobilem v Německu. Německému automobilovému trhu ale celkově dominuje domácí Volkswagen a číslem 1 za rok 2023 byl Volkswagen Golf. Faktem ale je, že pokud jde pouze o elektromobily, modely Volkswagen ID.4 a Volkswagen ID.5 se v žebříčku prodejů umístily za Teslou.

Volkswagen ale říká, že pokud by se sečetla veškerá SUV postavená na platformě MEB, potom jejich počty Teslu Model Y předčí, jelikož na německém trhu se daří také Škodě Enyaq a Audi Q4 e-tron. Německý zákazník také velmi rád volí Fiat 500e, Cupru Born a Volkswagen ID.3.

 

Zdroj:elektrickevozy.cz

Sdílet:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest